Stránky

čtvrtek 27. září 2012

Zdraví


Jedenáctka omlazujících potravin - 2. část

Dnes si doplníme další potraviny vedoucí k omlazujícímu efektu. Naplníme tak celou jedenáctku důležitých potravin a navážeme tak na předchozí článek, který je zde.

Ořechy

Jsou převážně bohaté na vitamíny skupiny B, což se přirozeně odráží lepší odolností vůči stresu, tedy zátěži, která nám způsobuje kromě starostí také vrásky. Kupříkladu mandle se nám postarají nejen o hladce napnutou pleť, ale dostatečnou výživu dodají také vlasům, což také není zanedbatelné, chceme-li být mladšími. Také para ořechy jako jedny z nejbohatších zdrojů selenu silně zabraňují projevům stárnutí.

Fazolové lusky

Omlazují buňky a tím nám dodávají tak potřebnou vitalitu. Díky vysokému podílu vlákniny posilují srdce. Abychom je mohli konzumovat, je nutné je zhruba 10 minut povařit. Obsahují také mangan tolik důležitý pro tvorbu antioxidačních enzymů, inzulinu a bezchybnou funkci DNA.

Borůvky

Chrání buňky před volnými radikály a posilují imunitní systém. Čistí krev a regenerují oční barvivo, což vede ke zlepšení zraku. Zklidňují nervový systém a působí proti stresu, který je hlavní příčinou stárnutí. Tělu dodávají potřebnou energii a vedou k omlazení. Účinné jsou také borůvkové listy, např. k výrobě čaje na pročištění organismu, čehož využívali už severoameričtí indiáni.

Jogurt

Jezte aspoň jeden jogurt s probiotickou kulturou. Obsahuje totiž užitečné bakterie nacházející se ve velké koncentraci ve střevech, čímž se postarají o rovnováhu právě v této rizikové oblasti. Pravidelná konzumace pak povede nejen k posílení imunitního systému a detoxikaci zevnitř, ale vyhlazuje vrásky a omlazuje ochablou pokožku.

Mladý ječmen

Díky tomu, že se po vyklíčení projevuje rychlejším růstem a že obsahuje mnoho chlorofylu, získává obrovské množství energie přímo ze slunce, jehož paprsky přitahuje. Prodává se vesměs ve formě prášku a jeho vysoká cena odpovídá mimořádnému složení výživných látek. Díky celému spektru aminokyselin je neocenitelnou pomocí při tvorbě a regeneraci našich buněk. Díky obsahu antioxidačních látek je účinnou prevencí proti rakovině. Velice důkladně vymete náš organismus od jedovatých látek a těžkých kovů. Působí také na zlepšení nálady a celkově k harmonii. Vede k omlazování a zlepšuje stav kůže.

Chlorella

Tato sladkovodní řasa je nejbohatším zdrojem chlorofylu a díky tomu se dokonale stará o hygienu na úrovni buněk. Zbavuje tělo všech nečistot, váže na sebe těžké kovy, i nahromaděné usazeniny na stěnách střev. Čistí naše tělo ale také z hlediska estetického. Okysličuje krev, je plná vitality, bojuje tak proti únavě. Má silný omlazující a posilující účinek. V kombinaci s mladým ječmenem se její účinky zvyšují. Vedou k přirozenému posilování imunity, zlepšují také sexuální výkonnost a pomáhají léčit neplodnost.

Žádné komentáře:

Okomentovat